Komma fram

Ankomsten till panama gick bra, en enmanna-välkomstkomitte väntade på mig på flygplatsen. Vi kom ganska snabbt överrens om att pikar angående min extra reseväska och förslappade spanska inte var ok.

Mina tre magiska grabbar, argentina, chile och colombia hade trollat fram ett hus som ägaren Jorge, en kongaspelande panaman med backpackerdrömmar, lät oss bo gratis i. Kanske inte femstjärnigt i varmans mening, men för oss var det iallafall en fyra på skalan. Soffor, madrass, toalett med dusch och en spis. Och tio sjukt söta vakthundar.

Och en och annan råtta.

20130906-121921.jpg

20130906-122116.jpg

Snuset

Tar med mig en stock snus. Kommer inte räcka ett år, men kanske jag tröttnar innan dess. Kanske går det att skicka mer. Kanske borde jag sluta ändå.

Är inte beroende, ändå envisas jag med att ta med stocken.

Tänker att det är ett sätt att hålla fast vid min identitet. Att få göra någontig likadant som jag gör hemma.
För jag äter inte samma mat, jag lagar inte mat på samma sätt, jag har inte samma kroppsspråk, jag talar inte samma språk som hemma.

Men snusa, det gör jag precis på samma sätt.

Handbagaget

Sitter på frankfurts flygplats. Är lagom mör och kan tänka mig att mamma och syrran är detsamma efter min sedvanliga sistaminutenpanikpackning i natt. Men syrran styrde verkligen upp det, pack-hitlern! Guld på det!

Gaten är full av colombianer, jag blir alldeles glad inombords. Vet inte om det är människorna eller bara kroppen som vet vart jag är på väg…

Jag försökte kolla över axeln när mitt handbagage gick genom röntgen, mest för att se hur Pacho (mitt klockspel, en xylofon med metallbrickor) såg ut genom radiostrålarna. Han var skitsnygg.
Men det var något som syntes i botten av väskan, så röntgenmannen (eller vad nu det är för yrksetitel) fick snällt packa upp
Trettio tomma snusdosor
Cyklop
Snorkel
Bok
Pärlsorteringslådan
Nackkudden
Pacho
Solcellsladdare
Necessär
Väska med sladdar
Mobil
Psykologibok
Kamera
För att längst längst ner, längst in i de mörkaste delarna i min pärlsorteringslåda hitta en 5cm lång stenfil.

Nu är jag grym på att packa handbagage!